Култови варненски заведения и търговски обекти останаха неприятно изненадани от информация, публикувана

...
Култови варненски заведения и търговски обекти останаха неприятно изненадани от информация, публикувана
Коментари Харесай

Варненски заведения скочиха на НАП: Изрядни сме, а имената ни продължават да стоят в черния списък

Култови варненски заведения и търговски обекти останаха неприятно изненадани от информация, оповестена в лист на Национална агенция за приходите, в който попадат като " подлежащи на затваряне “. Голяма част от шефовете потърсиха Varna24.bg с коментар, че актове, формирани след инспекции на данъчните преди време, са паднали в съда или санкциите са били платени и те към този момент не подлежат на каквито и да били административни наказания. Въпреки това имената им не престават да стоят в " черния “ лист, с което се уронва престижът им.

Ето какво споделиха в писмо до медията ни от веригата заведения " Ола ":

" Пишем Ви по отношение на оповестена информация, уронваща престижа на нашата верига заведения – OLA – taste of Med, която към този момент 10 години утвърждава името си на българския пазар.

В тази връзка споделяме че Национална агенция за приходите никога не се кани да затвори наше заведение във Варна или в който и да е различен град с наше наличие. Към днешна дата всички наши взаимоотношения с институцията са изрядни.

Списъкът с компании от уеб страницата им е неактуален. Първоначалната причина въобще да присъстваме в този лист е оспорвана и извоювана от нас в съда и няма мотив да бъде оповестена в интернет пространството. Публикуваната информация нанася удар върху името на нашия бранд. "

Ето и коментар от шефа на ресторант " При Никола “:   " През август предходната година ни беше формиран акт за административно нарушаване за немаркиране. Обжалвахме и Административен съд го отсрочи, а месец по-късно имаше второ дело, на което удостовери наложената глоба от Национална агенция за приходите Варна за едноседмично затваряне на обекта.  След като излезе наказателното разпореждане, ние си платихме санкцията и пуснахме тъжба до Национална агенция за приходите. Оттам ни обясниха, че откакто сме си платили санкцията заведението няма да бъде затваряно. С това приключихме и наложената глоба беше анулирана. Въпреки това сме неприятно сюрпризирани, че името на ресторанта ни продължава да стои в уеб страницата на приходната организация в листата с " подлежащи на запечатване “ обекти. След като информацията беше оповестена в общественото пространство започнаха да ни звънят клиенти, резервирали места за абитуриентските балове с въпроси ще честват ли при нас. Дори един пандизчия, когато си излежи присъдата, се смята към този момент за почтен, а нашето име и това на доста други известни заведения в града продължава да стои в " черния “ лист. “

Ето какво обясниха за медията ни от приходната организация: 

От началото на 2018 година по отношение на промени в законодателството Национална агенция за приходите е задължена да афишира на страницата си обекти, за които ще бъде наложена насилствена административна мярка " запечатване за период до 30 дни “. Тази информация се актуализира всеки ден, тя е обществена и налична за всеки. Мярката " запечатване “ е насилствена административна мярка и се постанова на база констатирани нарушения - неиздаване на фискален бон или липса на фискално устройство. Фирмите могат да апелират тази мярка пред Административният съд и в случай че съдът я анулира, Национална агенция за приходите извършва решенията на съда. Информацията на страницата на Национална агенция за приходите не се изтрива, тя се натрупва с актуализиране всеки идващ ден. След направена инспекция е открито, че близо 200 търговски обекта от териториалния обсег на Национална агенция за приходите Варна са подлежали на тази глоба от началото на 2018 година, като за 12 от тях от началото на февруари 2019 година до момента тя е наложена дейно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР